Kledinginzameling en transport

Kledinginzameling

Op iedere eerste zaterdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) wordt er (gebruikte) kleding ingezameld voor onze broeders en zusters in Hongarije en Roemenië. De kleding is altijd een belangrijk deel van de hulpverlening geweest. Veel mensen brengen dan hun (overtollige) kleding naar de loods van MeHoRo in Meerkerk (Energieweg 3j). De loods is geopend van 09.30 – 11.30 uur.  

Waar wij hier op uitgekeken zijn, krijgt daar een nieuwe bestemming !

Inboedel doneren

Bij iedere ontruiming van een woning, bijvoorbeeld na het overlijden van een dierbare, blijven veel spullen over waar u geen bestemming voor heeft maar die nog te goed zijn om weg te gooien. We worden daarom regelmatig gevraagd om een woning leeg te ruimen. De inboedel, waaronder eventueel kleding en diverse andere bruikbare goederen, wordt dan geschonken aan onze stichting. Wij dragen zorg voor de woningontruiming, en de spullen krijgen een tweede leven in Hongarije en Roemenië. We vragen hiervoor, afhankelijk van de omstandigheden, soms een extra vergoeding voor de onkosten. Deze is afhankelijk van de kosten die we moeten maken. We vragen u dan deze vergoeding te voldoen middels een donatie aan de stichting, deze donatie is belastingaftrekbaar.

Opslag

De kleding en ook andere goederen die worden aangeboden aan MeHoRo worden tijdelijk opgeslagen in onze loods op Energieweg 3j. Deze grote loods wordt ons gratis ter beschikking gesteld door P. van Leeuwen.

Transport

Vanuit de loods vindt ongeveer zes keer per jaar vindt er een transport met kleding en goederen plaats naar Roemenië of Hongarije. Een deel van de transporten wordt gedaan door vrijwilligers met eigen of ter beschikking gesteld materieel. Ook maken we gebruik van de stichting Humanitair Transport Oost Europa. Met alle contactadressen zijn afspraken gemaakt over hoeveel goederen ze komende 3 jaar ontvangen. 

 

 

Deze goederen kunnen ze daar verkopen om zo geld te genereren voor het diaconaat binnen de kerkelijke gemeente en daar buiten. Er gaat van alles mee. Naast veel kleding en meubels ook bijvoorbeeld keukens, fietsen, ziekenhuisgoederen en computers. Een volle vrachtwagenlading levert in Roemenië ongeveer €6.000 op.