Kledinginzameling en transport

Kledinginzameling

Op iedere eerste zaterdag van de maand (m.u.v. de zomervakantie) wordt er (gebruikte) kleding ingezameld voor onze broeders en zusters in Hongarije en Roemenië. De kleding is altijd een belangrijk deel van de hulpverlening geweest. Veel mensen brengen dan hun (overtollige) kleding naar de loods van MeHoRo in Meerkerk (Energieweg 3j). De loods is geopend van 09.30 – 11.30 uur.  

Na de inzameling is het daar op woensdagmiddag een drukte van belang. Zo’n 20 dames zoeken dan de kleding uit en pakken het in dozen. Ook is er een ploegje mannen die het sjouwwerk verrichten. 

Waar wij hier op uitgekeken zijn, krijgt daar een nieuwe bestemming ! 

Opslag

De kleding en ook andere goederen die worden aangeboden aan MeHoRo worden tijdelijk opgeslagen in onze loods op Energieweg 3j. Deze grote loods wordt ons gratis ter beschikking gesteld door P. van Leeuwen.

Transport

Vanuit de loods vindt ongeveer zes keer per jaar vindt er een transport met kleding en goederen plaats naar Roemenië of Hongarije. Een deel van de transporten wordt gedaan door vrijwilligers met eigen of ter beschikking gesteld materieel. Ook maken we gebruik van de stichting Humanitair Transport Oost Europa. Met alle contactadressen zijn afspraken gemaakt over hoeveel goederen ze komende 3 jaar ontvangen. Deze goederen kunnen ze daar verkopen om zo geld te genereren voor het diaconaat binnen de kerkelijke gemeente en daar buiten. Er gaat van alles mee. Naast veel kleding en meubels ook bijvoorbeeld keukens, fietsen, ziekenhuisgoederen en computers. Een volle vrachtwagenlading levert in Roemenië ongeveer €6.000 op.